Ваше місто:
Чергові відділення ПАТ "МТБ БАНК" - Power Banking >>>
image/svg+xml

Шахраї знову активізувалися!

Приватним особам
Бізнесу
25.01.2019
 Шахраї знову активізувалися! - фото - mtb.ua

Пішла нова хвиля тривожних СМС, нібито, від імені «банку», про те, що Ваша карта заблокована.

Ви навіть не встигаєте пригадати, що в цьому «банку» у Вас, можливо, рахунку зовсім немає.

Але страх і тривога змушують передзвонювати по телефонах, вказаних в повідомленні.

Ось так Ви і потрапляєте в руки шахраїв.

Тому: глибоко вдихніть, порахуйте до десяти і ... нікуди не телефонуйте. В крайньому випадку - щоб заспокоїтися - зателефонуйте до відділення СВОГО банку за телефоном, вказаним на офіційному сайті.

Як працюють шахраї?

Важливі повідомлення надсилаються, нібито, з банку - наприклад, про блокування картки із зазначенням номера телефону, куди потрібно передзвонити, щоб карту розблокувати. Якщо Ви зателефонуєте за вказаним номером, швидше за все, Вас попросять назвати реквізити картки (номер картки, термін дії, CVV код) нібито для проходження додаткової авторизації, інакше ваша карта буде заблокована.

Робити цього не варто!

Співробітники банку ніколи не запитують реквізити картки клієнта!

У таких СМС зазвичай зазначений інший відправник, може бути трохи змінений номер або назва банку. Якщо сумніваєтеся, від кого СМС, перевірте історію листування: СМС від шахраїв потраплять в новий чат, де немає історії повідомлень з банку.

Що робити?

Якщо Вас змушують звернутися в «банк», варто передзвонювати тільки за номером, вказаним в звичному СМС від банку, на звороті банківської карти або сайті. Те ж саме стосується переходів по посиланню, яке вам прислали в повідомленні.

Інші новини

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Сайт може запитувати вашу геопозіцію з метою відповідності політиці правовласників по поширенню контенту на певних територіях. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту та/або сервісів Сайту, Ви погоджуєтеся з цим.

Прийняти